ZF 24

Activele nete ale fondurilor deschise locale au avut o evoluţie staţionară în luna aprilie

Activele nete ale  fondurilor deschise locale au avut o...

Autor: Roxana Rosu

16.05.2016, 13:00 213

Activele nete ale fondurilor deschise locale au avut o evoluţie staţionară în luna aprilie, rămânând la 21 miliarde lei (4,7 mld.euro), creşterea de la începutul anului fiind în continuare relativ modestă, de 0,2%, a anunţat luni Asociatia Administratorilor de Fonduri.

Fondurile locale au inregistrat in luna aprilie iesiri nete de 17,7 milioane lei (4 mil.€), fiind vizate si in aceasta luna in special fondurile de obligatiuni (-48 mil lei), cele diversificate (-9,3 mil lei) si in mai mica masura cele de randament absolut (-3 mil lei), cele monetare (-2,7 mil lei), cele cu capital protejat (-1,5 mil lei) si cele de actiuni (-1,4 mil lei). Mare parte din iesirile nete inregistrate de toate aceste categorii de fonduri au fost compensate de intrarile nete ale celorlalte fonduri (+48,2 mil lei).

În acelaşi timp, activele nete exprimate in lei ale fondurilor deschise straine distribuite in Romania au scazut cu 0,6% comparativ cu luna martie, pana la nivelul de 2,33 mld lei (520 mil.€) si au inregistrat de la inceputul anului o scadere de 1%.

Potrivit AAF, fondurile deschise straine distribuite in Romania, avand o pondere de 10% din totalul fondurilor deschise de investitii, au inregistrat in luna aprilie, spre deosebire de fondurile locale, subscrieri nete pozitive – de 7,9 mil lei (1,8 mil.€).

Activele nete ale celor 23 de fonduri inchise (locale si straine) au scazut cu 1,5% in luna raportata, ramanand la nivelul de aproximativ 480 mil lei (107 mil.€); aceste fonduri au inregistrat iesiri nete in luna aprilie de 1,2 mil lei (0,27 mil.€); 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO