ZF 24

Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut anul trecut cu 7,7%

Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut anul...

Autor: Roxana Rosu

13.02.2017, 09:53 52

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut anul trecut cu 7,7% faţă de anul 2015, cea mai mare creştere fiind raportată pe zona de comerţ cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri, cu un plus de 25,5%.

În luna decembrie, afacerile din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă au scăzut atât ca serie brută cu 6,2%  cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%, a anunţat Institutul Naţional de Statistică. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri a crescut atât ca serie brută cu 2,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,8%.

Anul trecut, avansul a fost susţinut în special de comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+25,5%), de comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+19,0%), cel nespecializat (+11,0%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+10,1%), al bunurilor  de consum,  altele  decât cele alimentare (+8,7%) şi al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,2%).

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-4,1%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-0,3%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO