ZF 24

Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut la patru luni

Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut la patru luni

Autor: Departamentul Economic

15.06.2016, 09:33 222

În aprilie, avansul a fost de 9,3%, respectiv 9,1% comparativ cu aprilie 2015. Faţă de martie, afacerile din comerţ au scăzut însă cu 6,6%, serie brută, şi au crescut cu 1% ajustat la sezonalitate, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, la patru luni, creşterea a fost datorată evoluţiei comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+24,7%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+14,2%), comerţului cu ridicata nespecializat (+13,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,7%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+9,2%) şi comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+3,0%). Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-4,4%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-0,8%).

În schimb, tendinţa descendentă din aprilie faţă de martie a fost determinată de scăderea comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-27,3%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (-16,9%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (-9,8%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-7,5%), comerţului cu ridicata al
altor maşini, echipamente şi furnituri (-5,9%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-4,7%) şi comerţului cu ridicata nespecializat (-3,1%).

Comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului a crescut cu 5,9%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO