ZF 24

Alcatel Lucent îşi va reduce personalul la nivel global, dar va continua angajările în România

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Adrian Seceleanu

08.10.2013, 19:43 384

Alcatel Lucent, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de comunicaţii din lume, îşi va reduce cu 10.000 de oameni numărul de angajaţi până la finele anului 2015, dar operaţiunea de restructurare nu va afecta şi operaţiunile din România, unde compania va continua să facă angajări în principal în segmentul de cercetare & dezvoltare, potrivit datelor dintr-un anunţ al grupului.

„În România transformarea va consta în consolidarea activităţilor R&D, compania menţinându-şi prezenţa în centrele existente din Bucureşti şi Timişoara. Timişoara rămâne un centru strategic de cercetare şi dezvoltare  în Europa pentru compania Alcatel Lucent în domeniile LTE, small cells, platforme IP, customer services delivery - GNOC, Remote Integration etc, şi al dezvoltării de aplicaţii telecom. Centrul din Timişoara are expertiză recunoscută pe plan internaţional în aceste domenii, precum şi laboratoare de validare şi sisteme de testare, ceea ce va constitui baza pentru concentrarea expertizei şi a resurselor alocate centrelor de competenţă. În România, compania intenţionează să îşi consolideze prezenţa, urmând să ajungă la sfârşitul anului 2015 la circa 1.600 de angajaţi, majoritatea acestora activând în domeniul R&D pentru tehnologii de ultimă generaţie”, potrivit anunţului Alcatel Lucent.

În condiţiile în care compania a avut anul trecut un număr mediu de 1.500 de angajaţi, potrivit datelor de la Finanţe, rezultă că în următorii doi ani încă 100 de români vor fi angajaţi de Alcatel Lucent. Compania a avut anul trecut în România afaceri de aproape 60 mil. euro. La nivel global compania are peste 70.000 de angajaţi.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO