ZF 24

Altur Slatina vrea să-şi vândă acţiunile de la SIF-uri ca să îşi plătească datoriile

Altur Slatina vrea să-şi vândă acţiunile de la...

Autor: Roxana Rosu

24.02.2017, 11:55 301

Acţionarii companiei producătoare de piese auto Altur Slatina vor discuta la viitoarea adunare generală vânzarea pachetelor de acţiuni deţinute de societate la cele cinci SIF-uri, fondurile urmând să fie utilizate în primul rând  pentru rambursarea unor credite, dar şi plata materiei prime către Alro.

Astfel, potrivit anunţului publicat la la BVB, 75% din suma obţinută va utilizată pentru rambursarea unor credite bancare, iar diferenţa de 25% va fi folosită la plata materiei prime la furnizorul principal Alro SA Slatina şi investiţii în utilaje tehnologice performante. 

Adunarea acţionarilor este programată pentru 30 martie. Vânzarea va fi efectuată prin intermediul Raiffeisen Bank, cu un comision de maxim 0,15 %.

Altur are o capitalizare de 28 milioane lei, o acţiune a companiei fiind tranzacţionată vineri pentru 0,036 lei, în creştere cu 2,86%.

Producătorul a încheiat 2016 cu afaceri de 91,6 milioane lei, în scădere de 102 milioane lei în 2015, şi pierderi de 414.792 lei.

Compania este deţinută în proporţie de 28% de compania Mecanica Roteş, urmată de Celule Electrice cu o deţinere de 14,8%, în timp ce Romanian Investment Fund are o participaţie de 13,14%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital locală. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO