ZF 24

Angajaţii multinaţionalelor din industria berii au salarii medii brute de peste 1.000 de euro

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Ioana David

18.09.2014, 18:27 12787

♦ Ursus, Heineken şi Bergenbier, cele mai mari companii din industria berii, au avut anul trecut salarii brute medii de peste 1.000 de euro ♦ Cu un nivel mediu brut de 1.300 de euro, Bergenbier oferă cele mai ridicate salarii din sectorul producţiei de bere, iar la polul opus cel mai slab plătiţi sunt salariaţii URBB, companie care nu este controlată de niciunul dintre liderii mondiali ♦ Toate companiile şi-au majorat bugetele de salarii în 2013.

Fiecare dintre cei 3.700 de angajaţi care lucrează în cadrul unuia dintre cei mai mari patru producători locali de bere, Ursus, Heineken, Bergenbier şi United Romanian Breweries Bereprod, a avut anul trecut un câştig lunar brut de cel puţin 800 de euro, arată o analiză a ZF pe baza datelor din declaraţiile anuale despuse de companii.

Astfel, salariile din industria berii sunt cu 50% mai ridicate comparativ cu salariul mediu brut din economie (540 de euro brut în luna iulie), într-un domeniu care suferă în continuare din cauza scăderii puterii de cumpărare.

Acestea sunt primele informaţii care dau o dimensiune a sumelor cu care berarii îşi remunerează angajaţii, salariile fiind unul dintre cele mai bine păstrate secrete, iar demersul face parte dintr-o campanie prin care ZF încearcă să scoată la iveală şi alţi indicatori din contul de profit şi pierdere, în afară de cei uzuali, cifra de afaceri şi profitul net.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO