ZF 24

ArcelorMittal vrea să vândă acţiuni de 3 miliarde dolari, după pierderea de 7 miliarde dolari din T4

ArcelorMittal vrea să vândă acţiuni de 3 miliarde...

Autor: Marius Oncu

05.02.2016, 11:36 186

Familia Mittal, acţionarul care controlează cel mai mare producător de oţel din lume, va subscrie în cadrul emisiunii de acţiuni suma de 1,1 miliarde de dolari, la care are dreptul, potrivit publicaţiei americane Wall Street Journal. Lakshmi Mittal este preşedinte şi director general al grupului.

la finele anului trecut, familia Mittal acontrola 39,4% din acţiunile ArcelorMittal.

De asemenea, ArcelorMittal va vinde o participaţie de 35% pe care o deţine la producătorul spaniol de componente auto Gestamp Automoción, pentru aproximativ 1 miliard de dolari, parte a programului de reducere a îndatorării companiei.

Producătorul de oţel vrea să-şi reducă îndatorarea de la 15,7 miliarde de dolari la finele lunii decembrie la mai puţin de 12 miliarde de dolari.

Urgenţa planului de reducere a însdatprării a fost evidenţiată de rezultatele financiare ale companiei, publicate vineri, cu o săptămână înainte de termenul programat.

Compania a raportat o pierdere de 6,7 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea, care a urcat rezultatul negativ pentru întreg anul trecut la 7,95 miliarde de dolari. În ultimele trei luni din 2014, ArcelorMittal a consemnat o pierdere de 711 milioane de dolari, în timp ce per ansamblul anului s-a aflat pe minus cu 1,1 miliarde de dolari.

Pierderea masivă din trimestrul al patrulea al anului trecut include şi reevaluări de active de 4,8 miliarde de dolari legate de operaţiunile de producţie de minereu de fier.

Veniturile din trimestrul al patrulea au coborât cu 25%, la 14 miliarde de dolari, din cauza declinului cu 7% al livrărilor de oţel.

Grupul ArcelorMittal deţine în România patru unităţi de producţie, la Galaţi, Hunedoara, Iaşi şi Roman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO