ZF 24

Arnold Schwarzenegger vrea sa stoarca 2 miliarde de euro de la primarii pentru a reduce deficitul bugetar

Arnold Schwarzenegger vrea sa stoarca 2 miliarde de euro de la primarii pentru a reduce deficitul bugetar
31.05.2009, 21:41 13

Guvernatorul statului american California, Arnold Schwarzenegger, intentioneaza sa imprumute 2 miliarde de dolari de la administratiile locale mai mici pentru a finanta deficitul bugetar care a ajuns in prezent la un nivel record de 24 de miliarde de dolari, decizie care ar putea afecta capacitatea de a contracta credite a primariilor din orasele mai mici, scrie Reuters. Imprumutul ar putea fi acoperit de administratii prin reducerea personalului.

In cadrul planului propus de "Terminator" se numara reducerea angajatilor din administratie cu cateva mii, diminuarea fondurilor acordate celor doua mari universitati ale statului, eliberarea anticipata a detinutilor si eliminarea unor programe de ajutor social.

"N-am mai vazut astfel de masuri nicaieri. Pur si simplu taiem, taiem si iar taiem. Asta nu e o afacere cu masini iar vanzarile au scazut", spune Miguel Pulido, primarul din orasul californian Santa Ana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO