ZF 24

ASF amendează Asirom Vienna Insurance Group SA cu 200.000 lei şi membri ai conducerii societăţii în urma unui control inopinat

ASF amendează Asirom Vienna Insurance Group SA cu...

Autor: Roxana Rosu

17.01.2017, 15:53 676

ASF va sancţiona Asirom Vienna Insurance Group SA cu o amendă de 200.000 lei în urma unui control inopinat care a vizat modul în care societatea a soluţionat dosarele de daună pentru RCA şi CASCO auto, a calculat şi a înregistrat rezerva de daună (avizată şi neavizată), precum şi acurateţea datelor privind dosarele de daună aflate în rezervă, plăţi de indemnizaţii, respingeri sau prescrieri dosare.

Controlul a avut loc între 5 septembrie şi 17 noiembrie.

În acelaşti timp, ASF l-a amendat cu 50.000 de lei pe Vicepreşedintele Directoratului Asirom Bregovan Adamovic, responsabil cu daunele până la data de 1 noiembrie 2016, şi cu câte 10.000 lei pe Juraj Lelkes, Preşedinte Directorat, Bazon Octavian, director departament daune, şi Daniela Meghea, Vicepreşedinte Directorat, membru al directoratului care a semnat decizia privind comitetul de analiză şi soluţionare a petiţiilor din cadrul Asirom VIG.

Consiliul ASF a stabilit în sarcina conducerii societăţii Asirom Vienna Insurance Group S.A. o serie de măsuri corective pe o perioadă de 6 luni de la data primirii deciziei privind evoluţia dosarelor aflate în soldul rezervei de daună avizată la data de 31 decembrie 2016 şi evoluţia dosarelor de daună avizate în cursul anului 2017, în perioada menţionată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO