ZF 24

Au convins peste 300 de companii să le ajute să recruteze tineri

Au convins peste 300 de companii să le ajute să...

Autor: Corina Mirea

12.05.2014, 00:00 259
Adrian Cernat, un tânăr în vârstă de 27 de ani cu experienţă în domeniul resurselor umane, a început să schiţeze primele idei ale unui business propriu în domeniu în 2012. Acestea s-au concretizat însă în urmă cu câteva  luni când, împreună cu Marius Huza, 27 de ani, şi el cu ceva experienţă în HR, a lansat o platformă de recrutare online dedicată candidaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Până în prezent cei doi spun că au investit câteva zeci de mii de euro în brandul SmartDreamers şi că au reuşit să strângă peste 300 de clienţi, printre care Bosch, IBM, Coca-Cola, Siemens sau Unilever. 
 
„Ştiam că este nevoie de o soluţie online care să simplifice munca oamenilor de HR. Chiar dacă aparent piaţa de recrutare online din România este aglomerată, foarte puţini jucători aduc ceva nou. Spre exemplu, în ţări în care mediul antreprenorial este mai dezvoltat, apar multe platforme de recrutare online care abordează recrutarea din alte unghiuri. Iar noi vedem piaţa din România ca loc în care dezvoltăm şi optimizăm un produs care va avea ulterior acoperire internaţională“, spune Adrian Cernat, CEO al platformei.
 
SmartDreamers a fost lansată în luna martie a acestui an şi are în prezent o echipă formată din cinci oameni cu vârste de până în 30 de ani. În luna aprilie, cei peste 300 de angajatori pe care i-a câştigat platforma au scos la concurs 400 de joburi.
 
„Suntem la început de drum, dar numărul utilizatorilor creşte de la o zi la alta, semn că tot mai mulţi tineri specialişti au nevoie de un loc de muncă. Estimăm ca până spre sfârşitul anului să avem peste o sută de mii de candidaţi înscrişi pe platformă“, precizează Marius Huza, marketing & communication manager al SmartDreamers. El mai spune că aproape 50% din toate joburile postate de angajatori pe site-ul de recrutare vin de la companiile de IT unde salariile oscilează între 1.500 şi 2.000 de lei net pe lună pentru cei cu experienţă de zero până la trei ani şi pot ajunge la peste 4.000 de lei pentru angajaţii cu o experienţă în domeniu care trece de cinci ani. Apoi, cei mai căutaţi sunt oamenii de vânzări (16%) şi inginerii (12%). Numărul de aplicaţii din partea candidaţilor însă reflectă o realitate a pieţei muncii de mult semnalată de directorii de resurse umane din IT. Doar 17% din utilizatori aplică pentru un job în acest domeniu (specialiştii în resurse umane afirmând că numărul absolvenţilor de IT este prea mic în comparaţie cu oferta de muncă din partea companiilor), în timp ce 27% din ei vor joburi în vânzări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO