ZF 24

Audi aniverseaza 20 de ani de motoare diesel TDI

Audi aniverseaza 20 de ani de motoare diesel TDI
26.11.2009, 10:29 26

In acest an se implinesc 20 de ani de la primul motor TDI care aechipat un automobil Audi.

In toamna anului 1989 in cadrul Salonului Auto de la FrankfurtAudi prezenta modelul de clasa mare 100 cu motorul 2,5 TDI, primulmodel cu un diesel supraalimentat si injectie directa.
Pana in prezent, incepand cu 1989, Audi a produs pana in prezentcinci milioane de motoare TDI.

Audi construieste motoare diesel de peste 30 de ani, primuldintre acestea fiind o unitate cu cinci cilindri si antecamera deinjectie, lansat in anul 1978. 11 ani mai tarziu, marca a prezentato realizare tehnologica ce a revolutionat piata motorizarilordiesel. Sub abrevierea TDI, injectia directa, supraalimentarea simanagementul complet electronic al motorului au fost combinatepentru a crea o dimensiune cu totul noua a tehnologiei grupuluimotopropulsor.

Primul motor V6 TDI de 3,0 litri a fost lansat in 1997.
In prezent, Audi a prezentat noul diesel de 3,0 TDI care respectanormele de poluare Euro 6, si care deja este disponibil pe modeleprecum Q7 si A4.

Pe termen mediu, Audi se bazeaza pe biocarburanti de a douageneratie precum SunFuel. Acesti carburanti utilizeaza reziduurileplantelor energetice si nu in principal fructele acestora, cum estecazul versiunilor actuale de biocarburanti. Pe parcursul etapei decombustie, acestia emit o cantitate de dioxid de carbon similaracelei pe care au consumat-o din atmosfera pe parcursul etapei lorde crestere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO