ZF 24

Banca Romaneasca reduce dobanzile la credite ipotecare

23.12.2008, 12:52 24

Incepand cu 25 decembrie 2008, Banca Romaneasca va modifica ratele dobanzilor la produsele de creditare retail, pentru creditele ipotecare in euro, dobanda de referinta fiind coborata la 3,33% de la 4,96%, iar pentru cele in dolari, aceasta fiind scazuta la 1,87%.

Pentru imprumuturile ipotecare si imobiliare in moneda nationala, Banca Romaneasca a decis mentinerea ratei dobanzii de referinta la nivelul de 12,80%.

Pentru imprumuturile in franci elvetieni, dobanda de referinta va fi diminuata de la 2,72%, la 0,82%, iar pentru cele in yeni japonezi, dobanda de referinta a fost urcata la 0,95%, de la 0,89%.

Si Volksbank a anuntat ca va reduce dobanda la creditele ipotecare in euro cu pana la 1,5 puncte procentuale incepand din luna februarie. Bancherii se tem ca, sub povara unor rate tot mai mari, clientii vor ajunge sa nu mai poata respecta scadentele de rambursare. La creditele in valuta efortul rambursarii ratelor este suplimentat si de deprecierea semnificativa a leului din ultimele luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO