ZF 24

Băncile au prins gustul finanţărilor de pe bursă: trei bănci pregătesc obligaţiuni de 760 de milioane de lei

Băncile au prins gustul finanţărilor de pe bursă:...

Autor: Roxana Pricop

24.04.2014, 00:08 502

Trei bănci locale, Raiffeisen, Pro Credit şi mai nou Garanti, pregătesc emisiuni de obligaţiuni în valoare cumulată de 760 de milioane de lei, ce urmează să fie listate la bursa de la Bucureşti. Anul 2014 are mari şanse să atingă valoarea record de un miliard de lei atrasă anul trecut de la investitori de două bănci şi o companie de utilităţi prin emisiuni de obligaţiuni.

Acţionarii Raiffeisen Bank au aprobat lansa­rea unei emisiuni de obligaţiuni de 500 de milioane de lei la finalul lunii martie, pentru ca la începutul lunii aprilie acţionarii Pro Credit să îşi dea ok-ul pentru o emisiune de obligaţiuni de 110 milioane de lei.

Celor două bănci li se va alătura Garanti Bank, care, potrivit unor surse din piaţă, a primit undă verde de la acţionari pentru obligaţiuni de 150 de milioane de lei.

Toate cele trei emisiuni de obligaţiuni sunt în lei şi vor fi listate la bursa de la Bucureşti, fapt ce le va face accesibile şi investitorilor mici, de retail. Pregătirile cele mai avansate ar fi cele de la emisiunea Garanti Bank şi de la Raiffeisen Bank, începerea ofertelor putând avea loc în lunile mai - iunie, potrivit unor surse din piaţă. Nu se cunosc încă detalii privind dobânzile pe care le vor plăti cele trei bănci cumpărătorilor de obligaţiuni şi nici căror tipuri de investitori li se adresează. Aceste detalii vor deveni publice în momentul începerii ofertelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO