ZF 24

Basescu: La 99% dintre romani le plac manelele

22.02.2010, 12:55 39

Romii trebuie sa faca la randul lor eforturi sa se integreze,sa-si dea copiii la scoala, pentru ca statul nu poate face eforturila nesfarsit, a fost mesajul presedintelui Romaniei Traian Basescula un seminar despre imbunatatirea situatiei romilor la care auparticipat mai multe ONG-uri.

"Sunt multe probleme in randul comunitatii rome, parinti care nuvor sa-si dea copiii la scoala, fetele care se casatoresc la 10,11, 12 ani. Eu nu pledez pentru asimilare, pledez pentru pastrareaobiceiurilor si cred ca la 99% dintre romani le plac canteceletiganesti, nuntile tiganesti, le plac cantaretii, Adi Minune sialtii, le plac manelele", a spus presedintele.

El a atras insa atentia ca atat ONG-urile care pledeaza pentrudrepturile romilor, cat si reprezentantii comunitatii nu trebuie sase ascunda de teama de discriminare.

"Stim cu totii ce fac acesti romani la colturile de strada dinmarile capitale europene, Stim ca la Paris, la Oslo sunt grupurimari de romi care stau in fata operei si nu ca sa se duca la opera.Daca ascundem aceste lucruri si ne ascundem de teama dediscriminare nu rezolvam nimic", a spus seful statului, intarind caeducatia este singura modalitate pentru evolutia acesteicomunitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO