ZF 24

Bataie pe subventii pentru salarii: 30 de proiecte depuse in cateva ore

02.04.2009, 13:44 23

Mai bine de 30 de cereri de finantare au fost depuse online in doar cateva ore in cursul zilei de marti in vederea obtinerii de sprijin financiar pentru subventionarea cu pana la 75% a salariilor, pentru formarea profesionala a angajatilor sau pentru sanatatea in munca.

Peste 200 de utilizatori au accesat marti site-ul actionweb.fseromania.ro, la numai zece minute dupa ce Ministrul Muncii Marian Sarbu a dat startul inscrierilor online pentru companiile care vor sa depuna cereri de finantare pentru a obtine bani din cei 142 mil. euro disponibili pentru sprijinul angajatorilor. Rezultatele evaluarii initiale vor fi cunoscute abia peste doua saptamani.

Companiile care vor sa obtina aceste subventii trebuie sa isi creeze un cont pe site, sa furnizeze toate datele necesare pentru inregistrarea online a companiei, sa aleaga licitatia pentru care doresc sa depuna proiectul si sa completeze o serie de declaratii, proces care dureaza aproximativ trei ore. Totusi, companiile trebuie sa trimita declaratii si prin posta autoritatilor care se ocupa de program, fiind necesare zece documente pentru intreprinderile mari si opt pentru IMM-uri.

Evaluarea proiectelor se face in decurs de o luna de la data furnizarii tuturor actelor. Romania beneficiaza de o suma totala de 142 mil. euro pentru subventii care vor fi acordate companiilor pentru noi angajari, pentru formarea profesionala a angajatilor si pentru imbunatatirea conditiilor de munca. Desi initial reprezentantii ministerului au anuntat o valoare totala de 133 mil. euro a subventiilor acordate prin Fondul Social European, fondurile au fost suplimentate de Comisia Europeana ca urmare a interesului companiilor pentru astfel de fonduri.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO