ZF 24

BCR a acordat în primele nouă luni credite noi pe zona de retail şi corporate de 6 miliarde lei

BCR a acordat în primele nouă luni credite noi pe zona...

Autor: Roxana Rosu

07.11.2016, 11:01 146

BCR a încheiat primele nouă luni cu un profit net de 1,145 miliarde lei (255 milioane euro), iar valoarea totală a creditelor noi acordate, pe zona de retail şi corporate, s-a ridicat la 6 miliarde lei, potrivit raportului financiar al băncii.

”Ne bazăm pe un bilanţ solid care ne permite să ne concentrăm pe dezvoltarea afacerilor cu clienţii. Le mulţumim acestora pentru încrederea pe care o au în soluţiile comerciale pe care le propunem şi pentru loialitatea lor faţă de BCR. Ancorăm modul de a oferi valoare adăugată clienţilor noştri în accesibilitatea serviciilor, protecţie şi educaţie financiară. Acestea sunt cheile către succesul nostru.  Pe de altă parte, suntem preocupaţi de o serie de provocări legislative în sistemul bancar. Suntem realmente îngrijoraţi de anumite evoluţii, care considerăm că vor împiedica direcţionarea sustenabilă şi eficientă a resurselor financiare către infrastructură, educaţie, tehnologie ori calitatea vieţii – priorităţi indisputabile pentru România”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Profitul operaţional a fost de 1,06 miliarde lei (238,1 milioane euro) cu 11,1% mai redus decât în anul precedent, de 1,2 miliarde lei (270,5 milioane euro), din cauza veniturilor operaţionale mai mici, afectate de impactul unei contribuţii reduse din derularea creditelor neperformante şi un mediu dominat de scăderea dobânzilor.

În activitatea bancară dedicată persoanelor fizice, BCR a acordat volume noi de credite în valoare totală de 3,8 miliarde lei, înregistrându-se vânzari solide de credite negarantate şi garantate - în special datorită programului Prima Casă, ca urmare a alocării unui plafon de garantare suplimentar, deja epuizat în prezent.

În acelaşi timp, serviciile de internet şi mobile banking au avut creşteri anuale de 30%, respectiv 150%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO