ZF 24

Berceanu: Mitrea si Odobescu, responsanbili pentru degradarea avioanelor Tarom

01.02.2007, 13:31 53

Avioanele Airbus 310 ale Tarom, scoase din circulatie la inceputul anului 2003, nu au fost conservate si s-au degradat, din neglijenta unor "specialisti in aviatie" ca Miron Mitrea si Rodica Odobescu, a declarat astazi, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu.
"Avioanele au fost oprite la inceputul anului 2003, in mod gresit, de catre doamna Odobescu, fostul director al Tarom si cumnata lui Adrian Nastase (fost presedinte PSD - n.r.), ?o mare specialista in aviatie?, si de catre Miron Mitrea, un alt ?specialist? in aviatie. Daca tot le-au oprit, trebuia luata decizia de a le conserva, dar dupa ce le-au scos din circulatie nu au mai facut nimic", a spus Berceanu intr-o conferinta de presa.

El a facut referire la fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea (PSD), si la fostul director general al Tarom, Rodica Odobescu.

Avioanele vor intra in revizie tehnica in primavara acestui an si ar putea fi utilizate pe curse charter sau vandute.

"Vom utiliza aceste avioane pe curse precum Tel Aviv, unde cererea este foarte mare, pe curse charter, sau ne gandim sa le vindem. Decizia va fi una economica", a spus Berceanu.

El a mai spus ca au fost facute demersuri pentru revizia tehnica a avioanelor, la Toulouse si la Frankfurt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO