ZF 24

Bilanţul oamenilor muşcaţi de câini ieri, până la ora 15: Trei copii şi 16 adulţi s-au prezentat la Matei Balş

Bilanţul oamenilor muşcaţi de câini ieri, până la...

Autor: Mirabela Tiron

12.09.2013, 11:21 476

Trei copii şi 16  adulţi s-au prezentat ieri, până la ora 15, cu muşcături de câini la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, potrivit bilanţului făcut de institut.

Statistica arată că de la începutul lunii până ieri au fost muşcate de câini 322  persoane, din care 64  copii, potrivit datelor de la Matei Balş.

În Bucureşti se plimbă liberi pe străzi 64.000 de maidanezi. Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), o instituţie subordontă Primăriei Bucureşti, are anul acesta un buget de 18,6 mil. lei (4,1 milioane de euro), potrivit declaraţiilor făcute recent de Sorin Oprescu.

În atribuţiile ASPA intră gestionarea câinilor fără stăpân din Bucureşti, respectiv capturarea şi transportul lor dar şi cazarea şi hrănirea lor, potrivit datelor de pe site-ul ASPA

Pe 2 septembrie anul acesta, un copil de patru ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost atacat de maidanezi în apropiere de Parcul Tei. În 2006, un om de afaceri japonez a decedat după ce a fost atacat de un maidanez.

În urma evenimentului de acum zece zile, Camera Deputaţilor a adoptat  amendamentul la legea privind câinii fără stăpân, ce permite euta­na­sierea câinilor ce nu sunt adoptaţi sau reven­dicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO