ZF 24

Biroul OMS România prezintă rezultatele studiului "Coşul Naţional pentru Alimentaţie Sănătoasă"

Biroul OMS România prezintă rezultatele studiului...

Autor: Departamentul Social

05.03.2015, 18:13 219

Conferinţa, din seria "Mediafax Health Conferences", va avea loc la Hotel Epoque din Bucureşti, începând cu ora 9.30 şi vor participa: Joao Breda, Expert OMS; Aileen Robertson, Metropolitan University Copenhagen; Alexandr Parlesak, Metropolitan University Copenhagen; Dr. Victor Olsavszky, şeful biroului OMS în România; Prof. Dr. Nicolae Suciu, Manager, Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului; Dr. Amalia Şerban, Director adjunct - Ministerul Sănătăţii (în curs de confirmare); Dr. Mihaela Nanu, Expert, Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului.

Printre principalele teme de discuţie vor fi: obiectivele principale ale OMS Europa în promovarea strategiei Sănătatea 2020 şi politica de nutriţie în Regiunea Europeană a OMS, impactul alimentelor şi nutriţiei asupra sănătăţii publice şi dezvoltarea unei politici alimentare de nutriţie cuprinzătoare în Romania bazate pe sănătate.

Conferinţa este urmată de o demonstraţie live de preparare a unui meniu care conţine alimentele din coşul zilnic.

În data de 10 martie, la Hotel Epoque, începând cu ora 9.30, va avea loc un workshop multidisciplinar, dedicat specialiştilor în domeniu, intitulat Actualizarea Politicilor de Nutriţie din România pe baza lecţiilor învăţate din iniţiativa OMS privind Coşul Naţional de alimentaţie sănătoasă, în cadrul căruia aceiaşi experţi vor discuta despre dezvolarea unei politici comprehensive de nutriţie în Romania, poziţionarea în lanţul aprovizionării cu alimente sau impactul nutriţiei asupra sănătăţii publice.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii în colaborare cu Centrul global pentru nutriţie şi sănătate de la Copenhaga a făcut o analiză a posibilităţii de introducere în alimentaţia zilnică a românilor de alimente sănătoase şi care să se încadreze într-un buget minim pe care să şi-l permită fiecare familie. Analiza s-a desfăşurat în lunile februarie-martie 2014 în 23 de hypermarket-uri din patru regiuni ale ţării.
Componenţa coşului zilnic sănătos este calculată în conformitate cu recomandările privind aportul de nutrienţi şi a obiectivelor privind alimentaţia formulate de către OMS (OMS 2003; OMS 2004).

Pentru mai multe detalii accesaţi http://www.mediafaxtalks.ro/category/cosul-zilnic-cu-alimente-sanatoase

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO