ZF 24

Biserica catolica italiana nu salveaza doar suflete, ci si buzunare. La o dobanda de 4,5%

Pe timp de criza Biserica italiana nu salveaza doar suflete, ci si buzunare. La o dobanda de 4,5%

Foto: AFP

07.05.2009, 17:04 88

Caritatea crestina pare sa ajute si pe vreme de criza, aceasta adaptandu-se vremurilor prin lansarea de servicii de creditare adresate persoanelor afectate de criza financiara, arata Le Monde.

Miercuri, cardinalul bisericii catolice italiene, Bagnasco, presedintele Conferintei episcopale italiene, a prezentat oficial un serviciu de creditare numit "imprumutul sperantei", acesta fiind sustinut de Asociatia bancilor italiene (ABI).

Aceasta initiativa consta in imprumuturi de 500 de euro pe luna, timp de maxim doi ani, adresate familiilor care au cel putin trei copii, si care se afla momentan in imposibilitatea de a se sustine financiar.

Acest imprumut va fi rambursabil dupa ce unul din cei doi parinci va gasi un loc de munca, pe o perioada de maxim cinci ani, cu o dobanda de 4,5%, jumatate din dobanda practicata de bancile italiene.

Pentru initierea programului, Biserica italiana urmeaza sa lanseze un program de "cheta exceptionala" care va avea loc la toate bisericile din Italia, duminica 31 mai, suma pe care Biserica spera sa o stranga fiind de 30 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO