ZF 24

BM, FMI: Criza financiara devine una a somajului

24.04.2009, 21:42 20

Criza financiara propagata din statele dezvoltate s-a transformat într-o problema economica mondiala si devine o criza a somajului în fata careia nicio regiune nu este imuna, iar tarile sarace sunt cele mai vulnerabile, potrivit unui raport realizat în comun de Banca Mondiala si FMI si preluat de Mediafax.

Statele cu venituri medii, categorie în care este inclusa si România, au fost primele dintre tarile în curs de dezvoltare care au resimtit impactul crizei financiare, deoarece de bazeaza masiv pe fluxurile de capital privat din strainatate, se arata în raport.

Dupa aparitia crizei economice, statele în curs de dezvoltare au înregistrat cele mai accentuate ritmuri de scadere din ultimele decenii ale intrarilor de capital privat.

Tarile cu venituri medii si mici vor fi afectate sever în acest an de un al doilea val de efecte ale recesiunii si declinului comertului la nivel international. Statele sarace se vor confrunta, în special, cu reducerea exporturilor, a activitatii în turism, a investitiilor directe straine, volatilitatea preturilor materiilor prime si, probabil, scaderea ajutorului din strainatate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO