ZF 24

Boc: Evaziunea fiscala trebuie combatuta, smecherii sa nu mai incalce legea

09.08.2009, 12:12 24

Primul-ministru Emil Boc a solicitat Ministerului Finantelor şi Agentia Natională de Administrare Fiscala (ANAF) o analiza privind formele de manifestare ale evaziunii fiscale si propuneri privind combaterea acestui fenomen.

Guvernul s-a reunit ieri in cadrul unei sedinte extraordinare pentru a discuta despre legea salarizarii unice si reforma sistemului de pensii.

“Este important sa fim preocupati de o colectare corectă a taxelor si sa ne asiguram ca toti sunt egali in fata legii si din acest punct de vedere. Nu, unii sunt corecti ai isi platesc impozitele si taxele, iar altii sunt smecheri si prin forme de evaziune fiscala si alte modalitati de eludare a legii nu platesc ceea ce trebuie la bugetul de stat”, a apreciat primul-ministru.

Boc a mai precizat ca o echipa interministerială va analiza marti propunerile pe care, atat Ministerul Finantelor cat si ANAF le vor prezenta, astfel încat ele sa fie concretizate fie in hotarare de Guvern, fie in alte acte normative.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO