ZF 24

Boc ii ameninta pe bancheri cu taxa "Robin Hood" daca scot bani din tara

19.05.2009, 14:20 21

Guvernul va introduce masuri dure, precum supraimpozitarea profiturilor obtinute de bancile straine, daca bancile straine prezente in Romania nu isi vor mentine liniile de finantare in tara si vor incalca astfel intelegerea convenita la Viena in luna martie, a declarat, marti, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

"Daca bancile straine, prin reprezentantele lor din Romania, nu vor intelege ca au fost la bine alaturi de romani, adica au obtinut profituri extrem de importante in Romania, in vremuri foarte bune, iar acum, cand vremurile sunt dificile, vor povara crizei numai pe umerii romanilor si ei sa isi retraga banii la bancile lor din strainatate, atunci Guvernul nu va sta cu mainile in san. Avem posibilitatea sa aplicam mai multe masuri, care sunt si in alte parti ale lumii, precum acea taxa Robin Hood, numita supraimpozitarea profiturilor. Speram sa nu ajungem la aceasta situatie", a spus Boc, la postul public de radio.

El a atentionat ca Guvernul poate lua "foarte repede" aceste masuri, dar a asigurat ca aceasta nu este dorinta lui si a niciunui coleg din Cabinet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO