ZF 24

Brent Valmar, APIA: Prima etapa a programului "Rabla" a fost o catastrofa

Brent Valmar, APIA: Prima etapa a programului "Rabla" a fost o catastrofa
14.06.2009, 21:19 43

“Prima etapa a programului “Rabla” a fost o catastrofa cu doar 12.000 de masini vandute. A fost o dezamagire pentru cei care si-au pus sperante mari in acest program pentru a-si lichida stocurile. A fost o dezamagire si pentru ca s-a constatat ca nu aceasta era problema in piata”, spune pentru ZF Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania, si vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

In conditiile in care intre anii 2005 si 2008 s-au comercializat prin programul “Rabla” aproape 70.000 de autoturisme,Brent Valmar este de parere ca in cadrul programului se califica in prezent din ce in ce mai putini, cei care detin in prezent o “rabla” neavand fonduri suficiente pentru a acoperi diferenta in cazul unei masini noi.

“Inca de la demararea programului am identificat ca lucrurile nu merg in directia dorita si am demarat discutii cu autoritatile in vederea extinderii acestuia la persoane juridice, vehicule comerciale si leasing. Volumul ar creste in special sustinut de leasing”, a subliniat Valmar. Cititi ce solutii are Brent Vlmar pentru relansrea pietei auto locale in ZIARUL FINANCIAR de maine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO