ZF 24

BT aprobă vânzarea emblematicului BT Tower din Londra, în valoare de 275 de milioane de lire sterline, către grupul american MCR Hotels

BT aprobă vânzarea emblematicului BT Tower din Londra,...

Autor: Andrei Şerbănescu

21.02.2024, 13:22 5201

BT a acceptat să vândă BT Tower din Londra către MCR Hotels pentru 275 de milioane de lire sterline, ca parte a planurilor grupului britanic de telecomunicaţii de a-şi simplifica operaţiunile şi de a reduce costurile, raportează Financial Times.

Clădirea de gradul II, care a fost inaugurată ca Turnul Poştei în 1965 de către prim-ministrul Harold Wilson, va fi păstrată „ca un hotel emblematic, asigurându-şi locul ca punct de reper al Londrei pentru viitor", a declarat BT.

MCR, un proprietar şi operator hotelier cu sediul în SUA, cu un portofoliu de 5 miliarde de dolari de hoteluri independente şi de marcă, inclusiv hotelurile TWA, Sheraton Times Square şi Lexington din New York, va prelua treptat clădirea, pe măsură ce BT îşi ia timp să se mute. Finalizarea achiziţiei ar putea dura până la şase ani.

„Ne vom lua timpul necesar pentru a elabora cu atenţie propunerile care să respecte istoria bogată a acestui reper londonez şi să deschidem clădirea pentru ca toată lumea să se bucure de ea", a declarat Tyler Morse, directorul executiv al MCR.

BT a precizat că operaţiunile de reţea asigurate cândva de turn s-au mutat în altă parte.

Paolo Pescatore, fondator şi analist TMT la PP Foresight, a declarat că vânzarea turnului a arătat că BT se concentrează pe „reducerea costurilor şi creşterea eficienţei".

MCR va colabora cu biroul de arhitectură londonez Heatherwick Studio pentru reproiectarea turnului. Morse a comparat proiectul cu reconversia TWA Flight Center, un terminal dezafectat din anii 1960 de pe aeroportul JFK din New York, într-un hotel care s-a deschis în 2019.

BT îşi simplifică portofoliul imobiliar şi este în curs de a reduce numărul de birouri din patrimoniul său de la peste 300 la aproximativ 30. În 2019, şi-a vândut fostul sediu pentru 210 milioane de lire sterline, iar în 2021 s-a mutat într-un nou sediu în Aldgate.

Compania întreprinde un program de reducere a costurilor despre care a declarat în noiembrie că a generat economii brute anualizate de 2,5 miliarde de lire sterline, faţă de obiectivul său de 3 miliarde de lire sterline.

BT a devenit proprietarul turnului după ce compania a fost privatizată în 1984.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO