ZF 24

Bucharest One, a doua cea mai înaltă clădire din Bucureşti, scoate capul din pământ

Lucrările la structura subterană a proiectului Bucharest One au necesitat o atenţie suplimentară deoarece o parte din teren se află deasupra staţiei de metrou Aurel Vlaicu, zonă în care clădirea va avea mai puţine etaje

Autor: Cristi Moga

17.09.2014, 16:43 7004
Bucharest One, turnul de birouri care la fina­li­za­rea construcţiei va deveni a doua cea mai înaltă clă­dire din Capitală, a scos capul din pământ în dreptul pasajului Pipera din nordul oraşului după ce lucrările de construcţii au debutat în primăvara acestui an.
 
Turnul dezvoltat de fondul de investiţii Globalworth Real Estate fondat şi condus de omul de afa­ceri Ioannis Papalekas va avea trei etaje de parcare sub­terană a căror structură a fost în mare parte rea­li­za­tă, astfel că muncitorii firmei de construcţii Bog’Art vor trece în scurt timp la ridicarea celor 23 de etaje de deasu­pra terenului ce vor duce clădirea la o înălţime de circa 130 de metri. În prezent, cea mai înaltă clădire din Bucureşti este turnul de birouri Sky Tower, care mă­soară 137 de metri şi este situat în imediata apro­piere, cele două proiecte urmând a fi despărţite doar de mallul Promenada.
 
Lucrările la structura subterană a proiectului Bucha­rest One au necesitat o atenţie suplimentară deoa­rece o parte din teren se află deasupra staţiei de me­trou Aurel Vlaicu, zonă în care clădirea va avea mai puţine etaje. Pe cea mai mare parte a terenului pe care va fi dezvoltat acest proiect a funcţionat până de curând showroomul auto Porsche Aviaţiei, care a fost însă mutat în zona Pipera după ce divizia imobiliară a gru­pului Porsche a decis vânzarea proprietăţii către Pa­palekas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO