ZF 24

Bucurestiul ocupa locul 39 din 63 de orase dupa costul de ocupare a spatiilor de birouri - studiu

Bucurestiul ocupa locul 39 din 63 de orase dupa costul de ocupare a spatiilor de birouri - studiu
23.02.2010, 16:42 22

Bucurestiul a pierdut o pozitie, ajungand pana pe locul 39,intr-un clasament realizat de compania de consultanta imobiliaraCushman&Wakefield in 63 de orase din lume, in functie de costulde ocupare a spatiilor de birouri, informeaza Mediafax Business.

Costul anual de ocupare a spatiilor de birouri din centrulBucurestiului, incluzand chiria si cheltuieli cu diverse servicii,este de 339 de euro, nivel similar cu cel din Tel Aviv (Israel) siLisabona (Portugalia), se arata in studiul Office Space Across theWorld 2010 realizat de Cushman&Wakefield.

"Orasele secundare din Romania au condus trendul descendent alvalorii chiriilor, care s-au redus cu 20% in 2009 la nivelnational. Avand in vedere ca se anticipeaza ca cererea sa ramanaredusa, este de asteptat ca orice revenire a pietei sa fie unproces de lunga durata", se arata in studiu.

Potrivit autorilor studiului, chiria din zona centrala dinBucuresti se situeaza la 19,5 euro pe metru patrat pe luna, adica275,29 euro pe an, acestia estimand o continuare a scaderii si in2010. Cititi mai multe despre piata de birouri din Bucurestipe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO