ZF 24

Budinsky, DB Schenker: Creşterea economică nu este senzaţională, dar nici nu ne trage în jos

Albin Budinsky, directorul general al DB Schenker Logistics România:

Noi garantăm, cu mici excepţii, livrare în 24 de ore pe întreg teritoriul ţării. Pentru cei ce doresc un timp mai scurt, ne adaptăm, cu toate că infrastructura nu ne ajută deloc.

Albin Budinsky, directorul general al DB Schenker Logistics România: Noi garantăm, cu mici excepţii, livrare în 24 de ore pe întreg teritoriul ţării. Pentru cei ce doresc un timp mai scurt, ne adaptăm, cu toate că infrastructura nu ne ajută deloc.

Autor: Bogdan Alecu

22.08.2014, 17:02 329

„Dacă depinzi de unu sau doi clienţi, poţi avea probleme serioase. Dacă ai 2.000 de clienţi şi doi au scăderi, nu este o problemă.“

Albin Budinsky, directorul general al DB Schenker Logistics România, una dintre cele mai mari firme de transport şi logistică de pe piaţa locală, spune că în continuare economia românească are potenţial de creştere, iar evoluţia acesteia din ultimul an a contribuit la susţinerea businessului companiilor din domeniu.

„Economia României nu o duce deloc rău. Anul trecut a avut cea mai mare creştere din Uniunea Europeană. Evoluţia nu este senzaţională, dar ce contează este că economia nu ne trage în jos şi în continuare există un mare potenţial de dezvoltare“, a spus Albin Budinsky într-un interviu acordat ZF.

Creşterea economică de 3,5% din 2013 a adus PIB-ul doar la nivelul de 98,4%, din valoarea atinsă în anul 2008. România a revenit însă surprinzător în recesiune tehnică, după ce economia a înregistrat două trimestre consecutive de contracţie. În trimestrul al doilea PIB-ul a fost, în termeni reali, mai mic cu 1% comparativ cu primul trimestru, pe date ajustate sezonier, după ce în primele trei luni ale anului declinul a fost de 0,2% faţă de T4 2013. Iar analiştii au modificat deja sau se gândesc să ajusteze prognozele privind creşterea PIB din acest an spre 2-2,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO