ZF 24

Buffett continua sa ajute marile branduri. A venit randul producatorului de motociclete Harley Davidson

Buffett continua sa ajute marile branduri. A venit randul producatorului de motociclete Harley Davidson
04.02.2009, 12:36 30

Miliardarul american Warren Buffett continua sa capitalizeze marile branduri americane, de data aceasta compania pe care o va ajuta cu 300 de milioane de dolari fiind producatorul de motociclete Harley-Davidson, informeaza Bloomberg.

Prin acest ajutor, Berkshire Hathaway, asiguratorul detinut de Buffett, va adauga titlurile nesecuritizate ale companiei, impreuna cu o dobanda de 15% pe an in portofoliul propriu, a carui valoare totala se ridica in acest moment la 85 miliarde de dolari.

Buffett, de 78 de ani, a declarat recent ca prefera sa investeasca in companii care au un avantaj competitiv important fata ce celelalte companii. De asemenea, ca urmare a crizei de lichiditati de pe pietele internationale, fondul sau poate cere dobanzi de pana la 10% sau chiar mai mari. In aprilie, Berkshire a investit 6,5 miliarde dolari pentru a ajuta compania Mars sa preia producatorul de guma de mestecat Wrigley si cu 8 miliarde pentru General Electric si Goldman Sachs Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO