ZF 24

Bursa a trecut pe minus la jumatatea sedintei, Impact se prabuseste cu 14%

13.02.2009, 13:01 14

Bursa de la Bucuresti nu a reusit sa-si pastreze trendul crescator din debutul zilei, si astfel la jumatatea sedintei, indicele principal al pietei, BET, se afla in scadere cu 0,3%. Scaderea se datoreaza corectiei puternice pe titlurile dezvoltatorului imobiliar Impact Bucuresti (IMP), care pierdeau 14,4%, consemnand astfel cea mai mare scadere din piata.

La nivelul indicatorilor, cea mai mare corectie inregista indicele societatilor financiare, BET-FI, care pierdea 2,3%, scaderile pe SIF-uri variand intre 0,6% pe SIF Muntenia (SIF4) si 4,4%, pe SIF Moldova (SIF2).

Societatile bancare reuseau sa se pastreze in crestere, tilurile BRD inregsitrand o apreciere de 1%, in vreme ce actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) urcau cu 0,1%. Titlurile TLV se pastrau la nivelul de referinta de ieri, de 0,805 lei/actiune.

Valaorea tranzactiilor ramane in continuare scazuta, sub un milion de euro, printre cele mai tranzactionate titluri numarandu-se companiile petroliere Rometrol Rafinare (RRC) si Petrom (SNP). Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) pierdeau 3%, in vreme cea ctiunile Petrom consemnau o apreciera de 1,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO