ZF 24

Bursele asiatice continua euforia de pe bursa americana

11.03.2009, 09:37 16

Titlurile tranzactionate la bursele asiatice au inregistrat avansuri puternice dupa ce Citigroup si HSBC au anuntat ca profiturile acestora incep sa isi revina.

HSBC, cea mai mare banca din Europa, a urcat cu 6% la bursa din Hong Kong dupa ce un oficial a declarat ca investitorii s-au declarat foarte interesati de oferta de actiuni in valoare de 12,5 miliarde lire sterline. Australia & New Zealand Banking Group au urcat cu 3,2% dupa ce Citigroup a anuntat ca se indreapta spre cel mai bun trimestru din 2007 pana in prezent, din punctul de vedere al profitului. Cresterea preturilor la metale a dus si la avansul celei mai mari companii miniere din lume, BHP Billiton, care a castigat 4,2% la bursa din Sidney.

Indicele regional MSCI Asia Pacific a avansat cu 2,8% la 73,27 puncte, cel mai puternic avans inregistrat de la 27 ianuarie pana in prezent. Indicele japonez Nikkei 225 a urcat de asemenea cu 2,8%, in timp ce indicele care arata evolutia bursei din Hong Kong, Hang Seng, a avut un plus de 2,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO