ZF 24

Bursele europene au urcat la maximul ultimilor şapte ani luni dimineaţă

Bursele europene au urcat la maximul ultimilor şapte ani...

Autor: Luiza Chiroiu

02.03.2015, 11:09 315

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,2%.

Indicele a avansat cu 2,6% săptămâna trecută, ducând creşterea de la nivelul lunii februarie la 6,4%, pe fondul unor rezultate financiare peste aşteptări ale unor companii ca Airbus.

Stoxx 600 a consemnat o urcare de 14% de la începutul anului până în prezent, marcând cel mai bun debut de an din istorie, după ce Grecia a ajuns la un acord cu creditorii săi internaţionali, iar Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat noi măsuri de relaxare cantitativă.

Investitorii aşteaptă unor date privind preţurile de consum din zona euro şi nivelul cheltuielilor din Statele Unite. De asemenea, tot luni vor fi publicate rapoarte legate de producţia din SUA şi Europa.

Acţiunile Vivendi au scăzut cu 5,4%, după ce compania franceză a anunţat că intenţionează să returneze investitorilor 6,4 miliarde de dolari, în condiţiile în care a vândut active în valoare de peste 30 miliarde de dolari.

Componenta bancară a Stoxx 600 a înregistrat cel mai mare avans dintre cele 19 grupuri industriale cuprinse în indice. Titlurile Barclays au urcat cu 1,3%.

Pe marile burse europene, indicele CAC 40 (Paris) a scăzutt cu 0,1%, FTSE 100 (Londra) a urcat cu 0,2%, iar DAX (Frankfurt) a crescut cu 0,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO