ZF 24

Cat te costa sa ai un cont curent in Romania

Exclusiv ONLINE - Cat te costa sa ai un cont curent in Romania: de la 1 leu la 7,5 lei
02.02.2010, 23:58 53

Comisionul mediu de administrare a conturilor curente in leiajunge la 2 lei/luna la nivelul pietei, cel mai mare comision, de7,5 lei/luna, fiind perceput de Unicredit Tiriac Bank, potrivitdatelor de pe site-urile bancilor.

BCR si BRD, cele mai mari banci dupa active, au comisioane de 2,5lei, respectiv echivalentul a 0,7 euro (circa 3 lei) pe luna. SiING percepe un comision de administrare a contului Cont'ROL de 28de lei pe an (echivalentul a 2,3 lei/luna), dar ofera o dobanda de8% pe an pentru sumele aflate in cont.
Un comision intre 1 leu si 1,5 lei pe luna percep si banci precumVolksbank, Raiffeisen, Piraeus sau Bancpost. Fac exceptie BancaTransilvania si Alpha Bank, care au oferte de conturi curente faracomision si nu isi taxeaza clientii nici pentru retragerile denumerar de la bancomatele proprii. Pe de alta parte, Alpha Bank nuacorda nicio dobanda la sumele din contul curent.

Click aici pentru tabelul comisioanelor

Majoritatea bancilor percep un comision de 0,2% din valoareatranzactiei pentru retragerile de numerar de la bancomatele propriisi de 0,5% plus 2,5 lei pentru retragerile de la ATM-urile altorbanci. BCR are un comision de 0,75% plus 4,5 lei pentru retragerilede la ATM-urile altor banci.

Banci precum ING sau BCR au in oferte si pachete pentru studenti,fara comisioane de retragere de numerar de la ATM-urile proprii sifara comision de administrare.
Pentru retragerile de numerar de la ghiseele si POS-urile bancilor,comisionul variaza intre 0,2% si 2,5% plus o suma, de asemenea,variabila.
Si platile intrabancare fara numerar efectuate de persoanele fizicesunt taxate cu 1-10 lei in functie de valoarea tranzactiei, darexista banci care nu percep comision pentru platile intrabancare.Pentru platile efectuate in conturile altor banci taxele variazaintre 4 lei si 30 de lei.
Pentru incasarile in cont un client poate plati intre 2 lei si 22lei. Alpha Bank, ING si Piraeus nu percep comision pentruincasarile in cont.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO