ZF 24

Câţi români se „joacă“ pentru un salariu mediu de 1.000€/lună

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

05.08.2014, 00:07 8845

Aproximativ 5.000 de români lucrează în prezent în industria de gaming, unde salariul mediu este de circa 1.000 de euro net pe lună, potrivit estimărilor Romanian Game Developers Association (RGDA).

„Din estimările noastre, cu siguranţă există 4.000 de angajaţi în industria locală de gaming, însă tindem să credem că numărul real al acestora se apropie de 5.000 de persoane“, spune Andrei Istrate, fost lead level designer al Ubisoft România şi cofondator al Romanian Game De­velopers Association, organizaţie înfiinţată în toamna anului trecut alături de un alt angajat al Ubisoft şi de un dezvoltator în PHP al retailerului online eMAG.

Cel mai mare angajator de pe piaţa locală de gaming este filiala producătorului francez Ubisoft, care anul trecut avea circa 1.000 de angajaţi şi afaceri de peste 27 mil. euro.

Salariile angajaţilor din industria de jocuri video pornesc de la 250-300 de euro net pe lună pentru poziţiile de game tester şi pot ajunge la 600-800 de euro pentru joburile de programatori care nu necesită experienţă pe piaţa muncii. La nivel de industrie însă, salariul mediu este de circa 1.000 de euro net pe lună.

În prezent, printre cele mai mari companii din industria locală de gaming se mai numără şi Gameloft sau Electronic Arts (EA). 

Citiţi analiza industriei de gaming din România în ediţia ZF de mâine, 6 august 2014

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO