ZF 24

CBRE: Au fost anulate multe rezervari si ante-contracte incheiate pentru vanzarea locuintelor

04.02.2009, 14:14 22

Un numar semnificativ de ante-contracte pentru achizitia unor locuinte pe piata locala au fost anulate din cauza faptului ca respectivele persoane nu se mai inscriu in conditiile necesare obtinerii unui credit bancar, arata un studiu al firmei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Eurisko.

"S-au anulat multe rezervari si ante-contracte incheiate pentru vanzarea locuintelor, deoarece persoanele respective nu mai sunt eligibile pentru contractarea unui credit ipotecar; aceste unitati locative se vor regasi probabil in 2009 pe piata spatiilor rezidentiale destinate inchirierii", afirma consultantii.

Potrivit acestora, nivelul preturilor a scazut cu circa 30% pe parcursul anului 2008, iar cativa dezvoltatori au renuntat la construirea unor ansambluri, alegand sa restituie banii cumparatorilor.

"Un scenariu optimist estimeaza ca piata rezidentiala va incepe procesul de revitalizare pe la sfarsitul anului 2009 – inceputul anului 2010. Putin probabil ca in acest interval se va mai lansa un proiect rezidential important", mai spun consultantii firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO