ZF 24

Ce afaceri are Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, reţinut de procurorii DIICOT

Ce afaceri are Adriean Videanu, fostul ministru al...

Autor: Andreea Neferu

30.01.2015, 12:22 7332

Adriean Videanu, fost ministru al Economiei şi fost primar al Capitalei, care a fost reţinut ieri seară de procurorii anticorupţie în dosarul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, este implicat în mai multe companii în România, cea mai importantă fiind Titan Mar, cu activităţi în domeniul prelucrării, comercializării, montajului şi întreţinerii suprafeţelor din piatră naturală.

Titan Mar, companie înfiinţată în anul 1994, este deţinută în proporţie de 50% de Adriean Videanu, restul acţiunilor aflându-se în proprietatea soţiei lui, Mioriţa Videanu.

Titan Mar stă de altfel la baza reţinerii lui Videanu de către procurorii DNA. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, după ce Alina Bica, în calitate de procuror-şef al DIICOR, ar fi ridicat în februarie 2014, în mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 de acţiuni cu o valoare de 277.000 de lei, deţinute de Videanu la Titan Mar, potrivit Mediafax. Sechestrul asupra celor 80 de acţiuni, care reprezintă jumătate din capitalul Titan Mar, a fost pus în dosarul în care Videanu este cercetat, alături de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale, potrivit Mediafax.

Titan Mar a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 30,8 milioane de lei la un profit de 0,9 milioane de lei, după ce în 2012 avusese un rulaj de 37,3 milioane de lei şi pierderi de 6,1 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Tot în 2013, firma înregistra active totale de 247 de milioane de lei, capitaluri proprii de 168 de milioane de lei şi datorii de 80 de milioane de lei.

Tot prin Titan Mar, Videanu deţine 96% din Marmosim, companie care exploatează şi prelucrează marmura. Marmosim a avut afaceri de 30,2 milioane de lei în 2013, cu pierderi de 0,9 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO