ZF 24

Ce categorii de produse se vor găsi în oferta eMAG din acest an

Ce categorii de produse se vor găsi în oferta eMAG din...

Autor: Adrian Seceleanu

03.05.2014, 09:00 4893

eMag, cel mai mare magazin online local, vrea să înceapă să vândă din acest an noi categorii noi de produse, respectiv îmbracăminte, alimente, accesorii auto şi echipamente sportive, mizând în special pe oraşele mici, unde clienţii nu au la dispoziţie o ofertă la fel de variată în magazine ca în Bucureşti.

„Începem o lansare puternică de categorii noi, iar adâncimea pe care o avem în categoriile de produse va creşte de-a lungul timpului“,  a spus Iulian Stanciu - CEO şi acţionar minoritar al eMAG.  

Şeful eMAG este de părere că segmentul de îmbrăcăminte are un potenţial uriaş. „O cincime din TV-uri se vând online. Dacă s-ar întâmpla asta şi pe fashion, ar însemna că s-ar vinde produse de un miliard de euro din online.“, a explicat Stanciu. 

În privinţa alimentelor, eMag va avea în ofertă inclusiv fructe şi produse congelate. „Vom avea o abordare de a ne extinde cartier cu cartier, oraş cu oraş. Vom merge foarte rapid“, a spus Stanciu. 

Două alte categorii cu potenţial, care vor fi adăugate în acest an, sunt accesoriile auto şi echipamentele sportive. Adăugând aceste produse, eMAG are potenţialul de a deveni furnizorul ales de clienţii din oraşele mici, unde nu există magazine cu o ofertă variată la fel ca în Bucureşti.

„În oraşele medii eMAG va fi poate locul cel mai bun de unde să cumperi asemenea produse“, crede Stanciu. 

eMAG este deja un retailer online „generalist“, nu IT&C, a insistat Stanciu, iar expansiunea puternică din acest an va accentua acest lucru.  Dincolo de extinderea ofertelor de produse, şi pieţele internaţionale vor avea o contribuţie la creşterea afacerilor eMAG. „Vânzările de pe pieţele internaţionale vor aduce în acest an circa 10% din venituri“, estimează el.

eMAG este controlat din 2012 de gigantul american Naspers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO