ZF 24

Ce loc ocupă România în Europa după numărul de maşini noi înmatriculate

Ce loc ocupă România în Europa după numărul de...

Autor: Bogdan Alecu

21.04.2014, 19:20 984

România a revenit în primul trimestru al anului în topul creşterilor din sectorul auto european, dar, raportat la numărul de maşini noi înmatriculate, piaţa locală se află spre finalul clasamentului, ocupând locul 22 din 30 de ţări analizate.

Topul este condus de Germania, cu peste 700.000 de maşini noi intrate în circulaţie în primele trei luni din 2014, urmată de Marea Britanie şi Franţa. Din punct de vedere al evoluţiei faţă de perioada similară a anului trecut, cele trei ţări au raportat creşteri de 6%, 14%, respectiv 3%.

România a încheiat primul trimestru din acest an pe locul zece în topul european al creşterilor numărului de maşini noi înmatriculate, cu un avans de 18,8%, la 13.345  de unităţi, după aproape cinci ani în care piaţa locală ocupa primele locuri în topul scăderilor.

Din punct de vedere numeric, România se află la un nivel apropiat de Slovenia, cu 13.799 de autoturisme noi înmatriculate. Mai puţine maşini decât în România au fost înregistrate în Luxemburg, Croaţia, Estonia, Bulgaria, Lituania, Letonia, Cipru şi Islanda.

„Creşterea este interesantă ca procente, dar palidă când ne uităm la volumele de acum comparativ cu cele din 2007 sau 2008. Creşterea este în continuare susţinută de achiziţiile realizate de firme, iar odată cu demararea programului de casare, vom vedea şi volume mai mari”, a spus Constantin Stroe, vicepreşedintele Automobile Dacia, care mai deţine funcţia de preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

În total, în cele 30 de ţări analizate au fost înmatriculate în primul trimestru 3,12 miliaone autoturisme, potrivit Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) . 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO