ZF 24

Cititorii comenteaza declaratiile facute vineri de Mugur Isarescu

Ce parere aveti despre declaratiile facute vineri de Mugur Isarescu? Comentati aici
06.02.2009, 15:20 41

Comentati aici declaratiile facute vineri de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la conferinta de presa in care a prezentat raportul trimestrial asupra inflatiei. Cele mai interesante comentarii vor fi publicate pe site-ul zf.ro Trimiteti opiniile voastre pe adresa zf@zf.ro.

"D-l Isarescu este optimist. Cred ca este bine sa transmita un astfel de mesaj incurajator. Cel mai probabil situatia economica se va inrautati si anul acesta vom avea recesiune (-2,7%). Revenirea brusca despre care vorbea (in V) dumnealui nu este posibila in Romania din doua motive:
1. Depindem intr-o masura considerabila de un sistem economic cu o mare inertie (Europa);
2. Situatia demografica nefavorabila (generatiile reduse numeric de dupa 1990 incep sa conteze pentru consum)

Cred intr-o revenire moderata la inceputul anului 2011."

"Transparenta si claritatea discursului cu care ne-a obisnuit domnul Guvernator Isarescu ne ajuta sa fim mai optimisti. Banca Nationala este cu siguranta cea mai Europeana institutie din Romania."

"- Lui Isarescu ii pare rau ca nu a cumparat EURO la 3.1-3.2 RON / EURO. Credeti ca mie imi pare bine ca nu am avut acces la pontul ca EURO va ajunge la 4.3 RON / EURO?
- Bancile au creditat PROSTESTE toate achizitiile imobiliare, in baza unor evaluari efectuate de firme "de prestigiu", umfland artificial preturile apartamentelor in blocurile construite pe vremea lui Ceausescu. Acum mi-as dori ca cei care au luat credite pentru aceste apartamente sa nu mai plateasca ratele, iar bancile sa devina proprietarele unor imobile cu valori MEGA-SUPRA-ESTIMATE. Sa vedem atunci cine o sa le preia...
- Economia romaneasca NU ARE CUM SA ATERIZEZE LIN. Nu are de unde sa aterizeze : este la pamant de mult timp!!
-"inca nu vorbim de reducerea finantarii straine pentru banci" - Nu am auzit o propozitie mai tampita decat asta de mult timp! De ce s-ar imprumuta bancile straine de la propriile state in loc sa isi recupereze banii "imprumutati" filialelor lor din Romania?
- Bogatia de care vorbeste domnul Isarescu a fost "datorata" in mare presei de "specialitate". Nu cumva revista CAPITAL "descoperise" ca Becali este miliardar in EURO?"

Doar atat am de spus. Pacat ca nu poate se ne explice mai clar, pe intelesul tuturor, unde si cine si cu cat a gresit in fostele si actualele guvernari. Nu se da din casa. Poate asa se explica longevitatea sa in acest post. In timpul acestor colaborari, semi-tacite, cu guvernantii din Romania, de-a lungul timpului Dl. Isarescu a contabilizat toate petele negre ale guvernarilor anterioare. Ca posibil adversar politic nu cred ca poate avea un contracandidat la inaltime.
Declaratile sale precum si a celor de la BNR au fost intotdeauna invaluite in ceata. Deoarece orice lucru sigur se poate trasforma in profetie pentru cetateanul de rand fapt ce ar duce la o manipulare."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO