ZF 24

Ce vecini primeste Nokia la Jucu anul viitor. Cum incearca Tetarom sa inlocuiasca investitii de peste 150 mil. euro anulate de criza

30.12.2009, 13:00 36

Parcul Industrial Tetarom III, din comuna Jucu, va atrageinvestitii de circa 8 milioane de euro, dupa ce compania a semnatcontracte cu firme precum Energobit (electricitate) si Cord BloodCenter Laboratories (servicii medicale), au declarat pentru ZiarulFinanciar reprezentantii parcului.

"Avem doar doua contracte semnate, primul de pana in 5 milioanede euro, iar cel de-al doilea cu Cord Blood Center, de aproximativ3 milioane de euro, parafat in urma cu trei saptamani", a declaratCatalin Gavrea, directorul general al Tetarom.

El a adaugat ca in acest moment nu sunt discutii cu altecompanii pentru investitii, iar din 2010 va fi demarat un plan demarketing pentru atragerea de noi investitori. Acest plan presupuneparticiparea la targuri de profil din Europa si semnarea decontracte de consultanta cu firme din "Big Four". "Cred ca estesingura solutie pentru atragerea de noi investitii", a spusGavrea.

Directorul Tetarom a mai declarat ca la inceputul lui 2009 auexistat "tatonari" din partea unor investitori pentru 3 proiecte depeste 50 milioane de euro fiecare, dar care nu s-au concretizat"din cauza crizei". Domeniile vizate erau panourile solare siindustria de masini si echipamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO