ZF 24

Cea mai mare licitatie a Ministerul Transporturilor de la inceputul anului: 253 mil. euro pentru autostrada Deva-Orastie

Cea mai mare licitatie a Ministerul Transporturilor de la inceputul anului: 253 mil. euro pentru autostrada Deva-Orastie
21.03.2010, 13:29 39

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale dinRomania (CNADNR) a scos recent cea mai mare licitatie de anulacesta pentru variantei de ocolire Deva-Orastie (32,8 km) la profilde autostrada, cu o valoare estimativa de 253,3 mil. euro. Variantade ocolire Deva-Orastie se afla pe tronsonul IV Constanta-Nadlac sIva fi finantata din fonduri europene, prin facilitate ex-ISPA sIbani de la buget.

Licitatie va fi de fapt reluata, pentru ca a mai fost organizatain 2006, dar a fost anulata din motive tehnice. In urma cu patruani, CNADNR a organizat o licitatie pentru faza de precalificare afirmelor, insa procedurile finale de atribuire nu au fost incheiatedeorece consultantul, consortiul DHV Consultants/Athens DevelopmentOffice din Olanda, a intarziat revizuirea proiectului tehnic.

Ulterior, institutia a reziliat contractul cu consortiul si aorganizat o alta licitatie. In urma revizuirii proiectului tehnic,firmele care se precalificasera nu mai indeplineau conditiilepentru noul proiect. La acea data, costurile de constructie erauestimate la 130,9 milioane de euro, iar lucrarile urmau sa durezetrei ani.

CNANDR a organizat mai multe licitatii pentru acest contract,insa toate au fost anulate. Cea mai recenta trebuia atribuita inluna octombrie a anului trecut, dar licitatia a fostcontestata.

Durata contractului va fi de doi ani de la data atribuirii, iarcriteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasa din punctde vedere economic. In alegerea ofertei castigatoare, propunereafinanciara si cea tehnica vor avea fiecare o pondere de 50%.

Data limita pentru primirea ofertelor este 19 mai, urmand cadeschiderea acestora sa aiba loc in aceeasi zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO