ZF 24

Cea mai profitabila actiune de pe New York Stock Exchange: Ce companie a crescut de 80 de ori in plina recesiune

"Rasdacele" Wall Street-ului: Ce actiune a crescut de 80 de ori in plina recesiune
04.08.2009, 18:15 628

Actiunile unui mic producator de cafea din orasul californian Orange County au crescut de la inceputul anului cu 7.000%, fiind de departe cea mai profitabila investitie de pe Wall Street in acest an.

Diedrich Coffee (listata pe bursa NASDAQ cu simbolul DDRX) a explodat pe bursa in acest an, ajungand de la o valoare de 2 milioane de dolari, la peste 140 de milioane de dolari, dupa a vandut franciza lantului de cafenele Gloria Jeans pe care le opera in SUA si s-a orientat pe productia unor sortimente de cafea pentru consum casnic.

Cresterea actiunilor Diedrich Coffee este de departe cea mai mare dintre componentele indicelui american Russell 3000 care cuprinde cea mai mare parte a companiilor listate pe NYSE si NASDAQ, pe locul al doilea clasandu-se actiunile companiei farmaceutice Vanda Pharmaceuticals (simbol VNDA) cu o crestere de aproape 3.000%.
Evolutia celor doua actiuni aminteste de boom-ul de pe piata RASDAQ din prima jumatate a lui 2007, cand o companie necunoscuta pana atunci, Atlas Gip Ploiesti (ATGJ) a crescut in sase luni cu 17.600%.

Indicele american S&P 500 a crescut in primele sapte luni ale acestui an cu 10%, iar indicele BET al Bursei de la Bucuresti a castigat 40%. Pe Bursa de la Bucuresti, cel mai mare castig la-u adus in acest an actiunile Biofarm Bucuresti (BIO), cu o crestere de 182%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO