ZF 24

CEC Bank şi Banca Transilvania, selectate în aplicarea programului pentru start-up-uri şi SRLD

CEC Bank şi Banca Transilvania, selectate în aplicarea...

Autor: Departamentul Economic

30.08.2016, 15:52 694

Cele două instituţii de credit au depus ofertele în termenul solicitat.

"Având în vedere faptul că cele două instituţii de credit au îndeplinit cerinţele solicitate şi că ofertele de creditare prezentate sunt similare, am decis să oferim aplicanţilor la cele două programe naţionale posibilitatea de a alege instituţia de credit prin intermediul căreia vor implementa programele în anul 2016", a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

În comparaţie cu anul trecut, posibilitatea implementării în parteneriat cu instituţii de credit a programelor dedicate start-up-urilor şi debutanţilor în afaceri conduce la timpi suplimentari de efectuare a cheltuielilor de către beneficiari, măsura, fiind totodată, menită să încurajeze creditarea întreprinderilor aflate la început de drum.

O altă noutate faţă de anii precedenţi este posibilitatea acordată de instituţiile de credit partenere de a oferi aplicanţilor care solicită această facilitate un credit punte pentru componenta de fond nerambursabil şi TVA.

O nouă sesiune de înscrieri în program se va deschide pe 31 august şi va rămâne activă până în data de 14 septembrie. Numerele de înregistrare în Registrul Unic Electronic vor fi atribuite aplicanţilor după închiderea celei de-a doua sesiuni de înscriere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO