ZF 24

Celebrul finanţist britanic Guy Hands atrage atenţia asupra declinului post-Brexit al Marii Britanii: „Dacă Regatul Unit nu îşi întăreşte relaţia cu Uniunea Europeană, în 2030 vom ajunge să devenim mai săraci decât Polonia”

Celebrul finanţist britanic Guy Hands atrage atenţia...

Autor: Andrei Şerbănescu

19.05.2023, 12:09 12097

Guy Hands rămâne pesimist în ceea ce priveşte situaţia Marii Britanii.

Celebrul finanţist şi preşedinte al firmei de private equity Terra Firma spune că Marea Britanie se află într-un „declin geriatric", perspectivele sale de afaceri post-Brexit devenind din ce în ce mai proaste pe zi ce trece. Hands a declarat că, dacă Marea Britanie îşi menţine relaţia slăbită cu Uniunea Europeană, este destinată să devină mai săracă, în termeni relativi, decât blocul comunitar, potrivit Bloomberg.

Hands, care a susţinut tabăra Remain în 2016, a declarat recent că va înceta să mai facă donaţii către conservatori după ce guvernul a respins posibilitatea unui acord comercial mai strâns cu UE. Acum, el îi susţine pe laburişti pentru că aceştia par „marginal mai buni". 

Finanţistul e de părere că dacă Marea Britanie îşi va continua traseul actual, va ajunge să fie depăşită de Polonia până în 2030, iar în 2040, Regatul Unit va deveni „the poor man of Europe”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO