ZF 24

Cemacon a finalizat vânzarea a două terenuri din Zalău către Dedeman, pentru 1,5 mil euro

Cemacon a finalizat vânzarea a două terenuri din Zalău...

Autor: Roxana Rosu

22.12.2016, 10:09 304

Producătorul de cărămidă Cemacon Cluj a finalizat vânzarea unei părţi din platforma deţinută la Zalău către retailerul Dedeman, valoarea tranzacţiei fiind de 1,58 milioane lei fără TVA.

Potrivit unui anunţ publicat la BVB, Cemacon a vândut două terenuri în Zalău, unul de 22.211 mp si altul de 3.104 mp, ambele amplasate pe Strada Fabricii, la un preţ de 62,5 euro/mp fara TVA.

 În acelaşi timp, producătorul de cărămizi a semnat cu CEC Bank contracte de refinantare a creditelor, obtinand atat conditii de creditare mai avantajoase pentru companie, cat si o linie de capital de lucru pentru a derula proiectele de dezvoltare aflate in curs.

„Am reusit sa indeplinim cu succes doua dintre cele mai importante obiective ale acestui sfarsit de an, onorand obligatiile asumate fata de banca si actionari. Pe de-o parte, ne bucuram ca, odata cu refinantarea, am reusit sa incheiem un parteneriat cu o banca ce isi propune sa ne sustina in planurile noastre de dezvoltare, in termeni contractuali si comerciali mai buni pentru companie, iar, pe de alta parte, ca, prin vanzarea activelor de la Zalau, se reduce considerabil indatorarea la nivel de grup imbunatatindu-se perspectivele viitoare ale CEMACON.”a declarat Liviu Stoleru, CEO si Presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon.

 Compania operează două facilitati de productie in judetul Salaj, ambele functionand la capacitate de 100%.

Cemacon a raportat la nouă luni afaceri de aproxi­mativ 72 mil. lei, re­pre­zen­tând o apreciere de 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul obţinut de Cemacon la sfârşitul acestei perioade a fost de 6,7 mil. lei, în scădere cu 18%.

Dedeman, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de bricolaj, cu afaceri anuale de peste un miliard de euro, încheie anul cu o reţea de 45 de magazine. În luna martie a anului viitor Dedeman, contro­lat de antreprenorii locali Dragoş şi Adrian Pavăl, va deschide şi noul magazin din Băneasa, cel de-al cincilea din Capitală, şi totodată cel mai mare şi scump. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO