ZF 24

CIECH Soda România a derulat investiţii de 220 milioane de euro în ultimii zece ani

CIECH Soda România a derulat investiţii de 220 milioane...

Autor: Departamentul Economic

31.10.2016, 11:27 333

CIECH Group a preluat fabrica de la Râmnicu Vâlcea în 2006 şi ajuns la o echipă locală de 650 de oameni şi dublarea producţiei.

"Analiza efectuată împreună cu echipa a arătat că, de fapt, în interiorul uzinei au fost derulate peste 80 de proiecte diferite de restructurare, retehnologizare şi schimbare. De la ţevi de alimentare la instalaţii de filtrare, de la cuptoare la picurătoare şi rezervoare de saramură, ca să nu mai menţionez noile calcinatoare, care sunt instalaţii de mari dimensiuni implicând alocare mare de resurse. Am putea spune că am reconstruit împreună o întreagă uzină nouă, în timp ce aceasta producea", a declarat Witold Urbanowski, CEO al Ciech Soda România.

Compania are în plan continuarea investiţiilor şi ţinteşte o nouă creştere a producţiei şi o diversificare a portofoliului de produse.

"Pentru definitivarea acestor planuri este necesară însă evaluarea provocărilor rezultate din schimbările în mediul de afaceri atât în România cât şi în regiune, precum şi o relaţie bună şi continuă cu autorităţile şi comunitatea locală. Perspectivele sunt bune, România dispune de o echipă cu o bună experienţă şi de o facilitate de producţie cu o bună poziţie geografică, ce asigură spaţiu pentru
consolidări şi creşteri viitoare", spun reprezentanţii companiei.

Ciech Soda România este prima unitate de producţie Ciech Group din afara Poloniei şi este singurul producător de sodă calcinată rămas activ în industria chimică din România. Uzina a fost preluată de Ciech Group în anul 2006. Echipa de aproximativ 600 de persoane a USG asigură soda calcinată şi silicat de sodiu- solid şi lichid pentru România, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Orientul Mijlociu şi India.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO