ZF 24

Clădirea din România care oferă cea mai complexă infrastructură de evenimente. Palatul Parlamentului face doar 660.000 de euro din conferinţe, de 17 ori mai puţin faţă de Hofburg din Viena

Clădirea din România care oferă cea mai complexă...

Autor: Mirabela Tiron

07.03.2014, 00:06 1557
Palatul Parlamentului, clădirea simbol a Bucureştiului, care poate organiza evenimente în zece săli care pot găzdui 6.000 de persoane în total, a obţinut anul trecut venituri de doar 2,9 milioane de lei (circa 660.000 de euro) din organizarea de evenimente.
 
„În anul 2013, în spaţiile Centrului Internaţional de Conferinţe, din cadrul Palatului Parlamentului au fost organizate 566 de evenimente/conferinţe“, potrivit oficialilor de la biroul de presă al Camerei Deputaţilor.
 
Veniturile încasate de Palatul Parlamentului din găzduirea de evenimente au fost generate de închirierea celor zece săli. Altfel spus, în medie, venitul mediu pe eveniment a fost de circa 1.200 de euro, potrivit calculelor ZF.
 
Deşi beneficiază de infrastructura necesară găzduirii de evenimente cu mulţi participanţi, săli cu capacitate mare, dar şi facilităţi tehnice (videoproiectoare, instalaţii de translaţie, parcare, garderobă), Palatul Parlamentului nu figurează în Europa ca un centru important pentru evenimente internaţionale, aşa cum este de exemplu Palatul Hofburg din Viena, care are 35 de săli.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO