ZF 24

CNSF: Pana in prezent, sistemul financiar romanesc nu a resimtit impactul crizei financiare globale

16.02.2009, 17:44 30

"Membrii Comitetului National pentru Stabilitate Financiara au analizat situatia curenta a sistemului financiar romanesc din perspectiva evaluarii impactului potenţial al crizei financiare internaţionale asupra institutiilor, pietelor si infrastructurii financiare, precum si asupra economiei reale. Concluziile evaluarii indica faptul ca, pana in prezent, impactul crizei financiare globale asupra sistemului financiar românesc (inclusiv pe componentele sale) a fost relativ limitat", se arata intr-un comunicat al CNSF.

Comitetul National pentru Stabilitate Financiara s-a intrunit luni, pentru prima data, la intalnire participand ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobilaire (CNVM), Gabriela Anghelache, presedintele Comisiei de Supraveghere a asigurarilor, Angela Toncescu, si presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea Oancea.

CNSF a fost infiintat in anul 2007 in vederea alinierii Romaniei la cerintele Uniunii Europene referitoare la managementul crizelor financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO