ZF 24

Coface a retrogradat sectorul construcţiilor şi de IT&C din Europa Centrală din perspectiva riscurilor

Coface a retrogradat sectorul construcţiilor şi de IT&C...

Autor: Roxana Rosu

20.12.2016, 14:43 111

Sectoarele de construcţii şi IT&C din Europa Centrală au fost retrogradate de Coface din perspectiva riscului, în timp ce cel de transporturi are o evaluare îmbunătăţită, în condiţiile în care, la nivel global, în acest an din peste 12 sectoare evaluate în şase regiuni aproape jumătate au înregistrat modificări ale evaluării.

În Europa Centrală, situaţia din sectorul construcţiilor, retrogradat la "risc ridicat", se înrăutăţeşte din cauza îngheţării proiectelor de infrastructură din Polonia, care ar putea deveni prima ţară europeană ce urmează să fie sancţionată din cauza nerespectării reglementărilor europene privind deficitul public.

De asemenea, sectorul IT&C, retrogradat la "risc mediu", a suferit (la fel ca în restul lumii), de pe urma unui consum moderat, în special din cauza scăderii vânzărilor globale de smartphone-uri. Riscul de creditare este în creştere din cauza presiunii asupra scăderii preţurilor şi, prin urmare, asupra marjelor companiilor.

În schimb, transporturile, singurul sector care urmează să fie îmbunătăţit, (la "risc mediu") beneficiază de pe urma evoluţiei consumului din regiune şi a perspectivelor de creştere satisfăcătoare din Zona Euro. Singurul sector care suferă se află în Polonia, din cauza expunerii sale la Marea Britanie.  

La nivel european se remarcă o creştere a riscurilor de credit, în ciuda unei uşoare scăderi a numărului de insolvenţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO