ZF 24

Compania aeriană Fly România şi-a cerut insolvenţa la trei luni de la primele zboruri

Compania aeriană Fly România şi-a cerut insolvenţa la...

Autor: Cristina Roşca

21.08.2014, 00:02 3903

Operatorul aerian Fly România, administrat de compania Necessair Consulting, şi-a cerut insolvenţa la circa trei luni de la momentul lansării primelor zboruri. Tribunalul urmează a lua o decizie în acest dosar pe data de 3 septembrie. Compania Necessair Consulting este deţinută de românul Butu Cătălin Adrian, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Anterior, numele operatorului aerian a fost legat de cel al omului de afaceri Ovidiu Tender, însă recent acesta a anunţat că nu a fost implicat în acţionariatul Fly România. El a adăugat că firma sa Ten Airways a încheiat un contract de prestări servicii cu Fly România, punând la dispoziţia operatorului aerian aeronave şi personal specializat pentru efectuarea de zboruri, dorind astfel să aibă asigurată activitatea pe parcursul întregului an. Omul de afaceri Butu Cătălin Adrian, singurul acţionar al Necessair Consulting, a fost anterior CEO al companiei lui Tender Ten Airways.

Iniţial Tender nu a negat că se află în spatele Fly România, companie care anunţa la începutul anului că va începe să lanseze zboruri pe curse interne (Bucureşti – Tulcea şi Bucureşti – Timişoara) şi internaţionale către destinaţii din Italia sau Germania. Ţinta operatorului aerian era de 100.000 de pasageri şi 15 mil. euro venituri în primul an. Primele curse au fost lansate în luna mai, şi după mai puţin de o lună cele mai multe au fost anulate deoarece gradul de ocupare a fost foarte mic. Firma Necessair Consulting a terminat anul trecut cu afaceri de 135.000 de lei şi are ca obiect de activitate „comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet”, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO